fredag den 16. august 2013

Fat AND beautiful

Hej med jer,

(English below),

Bruger du ordet tyk om dig selv? Overfor andre eller bare overfor dig selv? Det gjorde jeg ikke i meget lang tid. Jeg kunne simpelthen ikke indrømme, hverken overfor mig selv eller andre at jeg var tyk. Altså, jeg vidste jo godt at jeg var overvægtigt og ikke en størrelse 38, men jeg kunne simpelthen ikke se ordet "tyk" i øjnene. Og hvorfor ikke? For det er jo det jeg er! Måske fordi det samfund vi befinder os i der er tyk lig med grim. Tyk er ikke ønskværdigt, tyk er et skældsord. 

Men ved I hvad sådan er det KUN hvis man fastholder sig selv i den tro. For tyk og grim er IKKE synonymer. Tyk er ikke et skældsord, tyk er en form på lige fod med tynd. Selvfølgelig kan man være tyk og smuk, ligesom man kan være tynd og grim. Ingen af kropsformerne betyder automatisk at man er smuk eller grim. Det har jeg lært her over de sidste 4-5 år og det har taget mig lnoget der ligner 23 år at komme hertil, men ved I hvad? Jeg er her nu og jeg kan sige det højt og mene det: jeg er tyk OG smuk!

Jeg håber virkelig at det, at jeg og andre tykke bloggere udstiller os selv, giver noget af os selv, lægger vores liv, tøj og deller til skue på nettet, vil gøre at det bliver mere accepteret at være tyk. At ordet "tyk" ikke forbliver et tabu og fremfor alt at det bliver krystalklart for verden at tyk og smuk ikke er modsætninger. Den forandring starter dog med at vi SELV forliger os med at vi er tykke. Så sig efter mig: jeg er tyk OG smuk!

Hvis det stadig ikke hjælper, så kan du måske finde din kropsform hos nogle af disse skønheder herunder, for ingen kan komme og påstå at de ikke er smukke!

Do you use the word "fat" to describe your body? To others or just to yourself? I did not for a very long time. I simply could not admit to myself or others that I was fat. I mean, I knew that I was overweight and not a size 6-8, but I could not face the word "fat". And why not? Because I AM fat! Maybe because society tells us that fat equals ugly. Fat is not something to wish for, fat is a bad word. 

But I think that is only the case if YOU believe it is. Because fat and ugly are NOT synonyms. Fat is not a bad word, fat is a bodyshape as well as thin/skinny is. Of course you can be fat and beautiful, as much as you can be skinny and ugly. Neither bodyshape automatically equals beauty. I have really come to realise this the past 4-5 years and it has taken me something that looks like 23 years to realise, but you know what? I got here in the end and I can finally say (and believe it): I am fat AND beautiful!

I really hope that what happens in the fashion industry at the moment, bringing more curves to the runways and magazines and the fact that I and other plus size bloggers put ourselves out there, give something of ourselves, put our lives, clothes and rolls on the internet, will make it more accepted to be fat. That the word "fat"does not remain a taboo and above all that the world will recognise that being fat and beautiful are not opposites. That change, though, starts with yourself and YOU need to accept the fact that you are fat. So repeat after me: I am fat AND beautiful!

And if that does not help, maybe you will be able to recognise your bodyshape in one of the beauties below. Because no one can deny that these women are not beautiful!

Timeglas // Hour glass

Fluvia Lacerda (photo: Andre Schneider)

 Denise Bidot (in Monif C)

Æbleform // apple shape

 Line Mikkelsen (photo: Lars Wahl)

Pæreform // pear shape

Rosie Mercado (picture found online)


- Karina

14 kommentarer:

 1. Hvor har du ret. Du er mega smuk. Jeg er selv overvægtig, men jeg har virkelig også haft svært ved at "indrømme" at jeg er tyk, for som du skriver, så betyder det, at man er grim - i hvert fald i manges øjne. Blev så forarget en dag, hvor en havde skrevet til et billede af en tynd/slank pige, at hun er KØN. Sagen var bare den, at man ikke kunne se pigens ansigt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det :-) Og du har ret, det er ikke fair at sige at en tynd pige er køn bare fordi hun er tynd. Man kan derimod sige at hun har en pæn krop, hvis altså man synes det. Jeg kan bestemt godt se de smukke i slanke kroppe, sikkert også fordi, det er jeg opvokset til, men jeg kan 100%, hånden på hjertet sige idag, at jeg aldrig bliver tynd og har heller ikke et ønske om det. Ja, jeg vil gerne være lidt tyndere end jeg er nu, men jeg har intet ønske om at være tynd. Jeg stræber ikke længere efter en str. 36. Det har jeg prøvet og jeg var DYBT ulykkelig og MEGET sulten ;-)

   Slet
 2. Tak for dette skønne indlæg:-) Det er så rigtigt!!!! Jeg har tit stået foran spejlet og grædt over synet, men er også begyndt at indfinde mig med hvad jeg ser og det er SKØNT!!!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er godt at høre, Sabina! INGEN fortjener at græde over synet af sin egen krop, selvom jeg ikke selv kan se mig fri for at have stået der en gang eller to... Det er virkelig guld værd endelig at have sluttet fred med sin krop :-)

   Slet
 3. Hallelujah, lige mine ord (as you know)! Fedt indlæg, din smukke, tykke kvinde ;-) <3

  SvarSlet
 4. Kan godt nikke genkendende til det. Jeg er selv overvægtig og har også altid haft svært ved at sætte "tyk" mærkaten på mig selv, fordi jeg har forbundet det med at være grim, indtil jeg en dag var ved håndlæser, hvor hun sagde "du er tyk, men du er så flot". Og den sætning ændrede på et måde liv.

  Hilsen en ny læser, M

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er især skønt at høre det fra andre, så er det lige som lidt nemmere at tro på :-)

   -Karina

   Slet
 5. 'cmon! you are not FAT! you are beautiful and your bodyshape is just perfect:
  feminine, warm and healthy.
  I am not going to comment on the word FAT as I have many body-image issues myself but for sure I can confirm that society wants us thin.
  and for society: slim=beautiful; fat=ugly.
  fuck everyone and we should be proud of who we are and how we look like.
  and again, you are incredibly beautiful!!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Thank you Ylenia :-) I am fat, because that is what society tells me I am. My BMI is overweight. But I guess that is just a matter of definitions :-) Anyway, I just think that we need to take the word "fat" and stop putting all the negative meaning in to it, so that the word will stop being so hurtful.

   -Karina

   Slet
 6. It's so awesome that you've written this particular blog post! I feel that a lot of women, especially young girls, have a hard time accepting if they don't look exactly like the women in magazines or on tv...myself included! So, I think it would be great if we all start just being the best version of ourselves that we can---also when that means being curvy and fabulous! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Exactly Maya! I hope we all can hold each other to this. We all feel fat and insucure at times, but when we do, we should stop and remember we are fabulous! :-)

   Thank you for reading.

   -Karina

   Slet
 7. Jeg er tyk! - There, I said it!!
  Jeg er ny-læser, men du har allerede fået endnu en følger, så jeg tænkte, at jeg lige ville melde mig på banen - denne post virkede som et passende sted at gøre det.
  For mig ændrede det sig, da jeg for et års tid siden mødte min fantastiske kæreste, som kalder mig tyk, men med al sin kærlighed kogt ned i det ord - det tog lidt tid at vende sig til, men jeg ved, at han elsker hver en millimeter af mig og min krop. Jeg har efterhånden set i øjnene at ja, gu er jeg tyk! Bum!

  SvarSlet
  Svar
  1. Velkommen til Universalsine! Og hvor er det skønt at høre, hvad kærlighed kan gøre :-)

   -Karina

   Slet