mandag den 12. november 2012

I am proud at any size

Hej med jer,

(English summary below)

Ovenstående citat er stjålet fra Lady Gaga herself! ;-) Men det opsumerer rigtigt godt det budskab jeg gerne vil give videre til jer.

Som I måske har bemærket er jeg igang med et vægttab, en kostomlægning og en generel livsstilsændring. Det er ikke fordi jeg ikke accepterer min krop eller er stolt som jeg er. Det er vigtigt for mig at signalere at jeg tror fuldt og fast at man skal elske sin krop i "tykt og tyndt" og ikke være flov over den man er selvom man måske inderst inde har et ønske om en dag at tabe sig.

Jeg tror ikke på at man skal gemme sig, bare fordi man ikke er lige der hvor man gerne vil være. Mens man venter... Venter på at de 10, 20, 30, 50 kilo skal forsvinde, så man kan begynde at leve sit "rigtige" liv. Ja, jeg har selv været der, jeg har spildt ÅR af mit liv på at have ondt af mig selv, hade min krop, hade det faktum at jeg ikke bare kunne tage mig sammen og få tabt de kilo der holdt mig tilbage fra at leve mit liv. Det gjorde jeg så for ca. 12 år siden. Men ved I hvad: jeg blev jo slet ikke lykkeligere! Mit liv kom ikke pludseligt i gang. Verden havde jo ikke bare ventet på at jeg blev tynd. Da jeg begyndte at tage på igen, indså jeg at langsomt at jeg måtte acceptere mig selv som jeg var, tyk eller tynd, var jeg jo den samme person. Lige så klog, stædig, elskværdig, sjov, selvstændig, osv, som jeg hele tiden havde været. Min vægt definerede ikke hvem jeg var som person. Og jeg var også smuk, selvom det tog lidt længere tid for mig at indse.

Det var en kæmpe lettelse for mig endelig at komme dertil, hvor jeg kunne se mig selv i spejlet og sige: du er smuk som du er. Den selv-accept ønsker jeg for alle kvinder, tykke, tynde, høje, lave. Alle kvinder fortjener at føle sig smukke. 

Min "kur"/kostomlægning skal altså ikke ses som et udtryk for at jeg i virkeligheden ikke accepterer mig selv og min krop som den er, men at jeg ønsker at gå ind i en ny fase, hvor jeg først og fremmest spiser sundere og bevæger mig mere. Igen, betyder det ikke at fed automatisk er lig med usund og tynd er lig med sund, men med sund kost og motion går man ikke galt i byen.

Jeg har sat mig et mål, mest fordi det hjælper mig med at holde fokus. Mit mål er en størrelse EU42, altså den mindste plus size størrelse og den største "almindelige" størrelse. Måske jeg ændrer mening undervejs og stopper når jeg er glad. Det er vigtigt for mig at føle efter hvordan jeg har det, for mit primære mål er fortsat at være glad.

Hvad det her betyder for bloggen ved jeg ikke endnu, men jeg vil fortsat poste og stadig fokusere på mærker for plus size piger eller i hvert fald mærker der inkluderer plus size piger. For "size diversity" vil altid ligge mig meget nært.


The headline is a quote I have borrowed from Lady Gaga herself! ;-) It sums up very nicely, what I want to say. 

As some of you might have noticed, I have started a diet or a lifestyle change. Not because I do not accept my body as it is or that I am not proud as I am. It is important too me to convey the message that you should love you body "through thick and thin" and not be ashamed of who you are, even if you deep down would like to loose a few pounds (or a lot). 

I do not believe in hidding, just because you are not where you want to be right now. While you are waiting... Waiting for the 20, 40, 60, 100 pounds to go away, so you can start living your "real" life. Yes, I have been there! I have wasted YEARS of my life, feeling fat and ugly, hating my body and hating myself for not loosing the weight. But 12 years ago, I lost the weight. But, you know what: I was not any happier! My life did not become fabulous all of a sudden, the world did not actually wait for me to be skinny! And when I started to gain the weight again, I slowly began to realize that I HAD to accept my self as I were. Thick or thin, I was the same person. Just as smart, stubborn, lovable, funny, independent, etc, as I had always been. My weight did not define me as a person. And I was beautiful too, it just took me a lot longer to realize that. 

When I finally got to where I could look at my self in the mirror and say: "you are beautiful, just the way you are" it was a huge relief. That kind of self-acceptance I wish for all women, fat, skinny, tall and short. All women deserve to feel beautiful.  

So my "diet" is not a because I do not accept my body as it is, but I am ready to enter into a new phase of my life. A phase where I, first and foremost, embrace a healthier living a some more exercise. Again, fat does not automatically equals unhealthy as well as skinny does not automatically equals healthy, dot eating healthier and doing more exercise most be good for something ;-)

I have set myself a goal to keep up the motivation. My goal is not to be skinny, I have tried that and did not like it much. So I have set my goal at a size EU42/UK14/US12. The smallest plus size and the biggest "regular" size. I think that must be my natural ideal: the best of both worlds :-)

What this whole thing will mean for the blog, I have not decided yet. But I will definitely keep posting as before and I will still focus on brands for plus size women or at least brands that includes plus size women. Because no matter my size, "size diversity" will always be a subject close to my heart.

-Karina

4 kommentarer:

 1. Vil du ikke fortælle lidt mere om, hvordan du har tabt dig? Hvordan får du ændret motion, kost osv til at passe ind i en travl hverdag?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo, det vil jeg gerne :-) Faktisk så tæller jeg bare kalorier. Alt hvad jeg spiser bliver ført ind på madlog.dk, som hjælper med at holde styr på hvor mange kalorier jeg må få. Som du selv siger har jeg en travlt hverdag og det er ikke altid jeg får tid til motion, men jeg forsøger så vidt jeg kan at cykle, gå ture osv. når der er tid til det. Det tæller alt sammen med i regnskabet. Men faktisk kan man jo, et langt stykke henad vejen, sagtens tabe sig ved en kostomlægning alene.

   Jeg har prøvet mange kure, men det her er det jeg synes har virket bedst for mig. Der er ingen restriktioner, jeg må spise hvad jeg vil, hvis jeg har kalorier til det ;-)

   Slet
 2. Rigtig flot med vægttabet! Og hvor har du dog ret - Jeg har, desværre, brugt de fleste af mine teenageår på at være lidt trist over, at jeg ikke var slank og så godt ud, og jeg sammenlignede (desværre) altid mig selv med alle de "pæne" piger. Men i løbet af 2012 har jeg endelig indset, at jeg faktisk ikke er så grim, som jeg selv tror og heller ikke "ulækker" bare fordi jeg er tyk, og det er rart nok, at jeg som 20-årig måske kan få levet mit liv lidt mere end jeg har gjort før :P

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Malene,

   Jeg kan kun sige at jeg også har brugt en stor del af mine 20'ere på ikke at fatte at jeg var god nok som jeg var. Det er sådan en befrielse når man endelig fatter det :-) Er glad for at høre at du også er kommet dertil :-)

   -Karina

   Slet