tirsdag den 21. januar 2014

Copenhagen Fashion Week AW14 - Curves on the Runway


Hej med jer,

(English summary below)

Så er det snart tid for Copenhagen Fashion Week igen! Og jeg kan med glæde dele et par arrangementer med jer, der henvender sig direkte til os med kurver! Don't get me wrong, jeg er jo modeinteresseret helt generelt og elsker også at kigge på trends og tendenser hos de "almindelige" mærker, men de arrangementer der ligger mit hjerte nærmest er helt sikker dem der har smukke kurvede kvinder på catwalken! Og tøj jeg kan passe ;-)

Jeg har i år scoret billetter til hele to sådanne shows! Nemlig Carmakoma's Fashion Statement Show om torsdagen og Zizzi's Curvy Fashion Freestyling Show om lørdagen.
Carmakoma byder på et meget interessant samarbejde med Landsforeningen mod Selvskade og Spiseforstyrrelser. Det er Carmakoma's bidrag til kampen for at fremme stærke rollemodeller og positivt selvværd. En kamp jeg synes er VIRKELIG vigtig! Hvis man er vokset op som en tyk pige, så kan man i den grad sætte sig ind i hvor svært det er at finde gode rollemodeller i medierne og hvor svært det generelt er at spejle sig i de idealer samfundet (og især modeindustrien) sætter op. Og det er selvfølgelig ikke kun de overvægtige der har disse problemer, det er også anorektikere og bulimikere og andre med spiseforstyrrelser, vi kæmper i princippet med de samme problemer, det handler i høj grad om selvværd.
Hatten af for Carmakoma for at sætte fokus på det under en modeuge, der på mange punkter kan være ret overfladisk og ikke særligt inkluderende.

   
Zizzi har igen i år lagt op til lidt af en fest! En regulær fejring af kurver som jeg ser rigtigt meget frem mod. Med den smukke Denise Bidot i front forventer jeg en masse god musik (rygtet vil vide at selveste Nahbia lægger musik til showet!) i skøn kombination med en masse smukke og selvsikre kurvede kvinder.
Denne event vil jeg desuden følge backstage i timerne op til showet, så hold øje med Instagram (for en live dækning ;-) @copenhagencurves) og selvfølgelig bloggen.


Jeg er virkelig, VIRKELIG lykkelig for at plus size kvinder endelig har fået en stemme i den københavnske modeuge, SAMMEN med de almindelige mærker. Jeg tror på inklusion i modeindustrien generelt og dette er det første skridt i, hvad jeg mener er den rigtige retning. Og så er jeg som dansk plus size blogger virkelig stolt af at jeg kan sige at jeg sad på front row og så hele denne bevægelse ske, med Danmark og danske brands helt i front! 
God fashion week til jer alle!

Just a short summary in English this time as this is about the plus size events during Copenhagen Fashion Week. Danish brands Carmakoma and Zizzi will each have their own fashion show during CPHFW and I will be there! I am happy and proud to see this development of plus size brands showing next to "regular" brands in the official fashion week program. And as a Danish plus size blogger especially because Denmark and Danish brands are right there at the front of the plus size revolution :-)


-Karina  
5 kommentarer:

 1. This is so true. Just lately I started to realise that all my favourite brands are scandinavian. Hope you have a great time.

  SvarSlet
 2. Hurraaa!! Ser frem til dine reportager! :D

  SvarSlet
 3. Hi! I didn't know, that you have own plus size brands in Denmark. Could you please recommend me some shops, as I'd like to visit Copenhagen in summer, and one or two things could extends my collection :)

  SvarSlet
 4. Hej Karina, har lige set dig i Godmorgen Danmark - godt indslag!! Det tøj du har på, her på billedet ovenover - sorte bukser, sort top og grå trøje, hvor kan man købe det og hvad koster det?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej og tak :-) Hmm, der er ikke et billede af mig på dette indlæg, så jeg kan ikke helt gætte hvilket du mener.
   -Karina

   Slet